• Gizlilik Bildirgesi


    Degerli Üye ve Müsterilerimiz;

    Gizlilik Kurallarimiz, yaptigimiz iletisimler, Site Kullanim Sartlari ve Kisisel Verilerinizin Islenmesi ile ilgili uygulamalarimiz ve Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu kapsamindaki haklariniz hususunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

    Kisisel verilerinizin Ipekyol Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret Anonim Sirketi (“Ipekyol” veya “biz”) tarafindan toplanmasi, saklanmasi, aktarilmasi veya kisisel verilerinizin herhangi bir sekilde islenmesinde asagidaki esaslar uygulanir.

    Ipekyol’a Dogrudan Sizin Tarafinizdan Saglanan Kisisel Veriler:

    - Isminiz, TCKN’niz, adresiniz, e-posta adresiniz ve dogum tarihiniz gibi temel kisisel bilgiler,

    - Alisveris geçmisiniz,

    - Ödeme bilgileriniz,

    - Ipekyol Kart, MACHKA Card ve Twist Card kapsaminda toplanan veriler,

    - Pazarlama ve iletisim tercihleriniz.

    Üçüncü Kisilerden Sizinle Ilgili Olarak Toplanan Kisisel Veriler:

    Topladigimiz kisisel verilerin bir kismini yasal düzenlemelere uygun olarak bayilerimize ve izninizi alarak düzenledigimiz kampanyalar çerçevesinde is ortaklarimiza aktarabilir, bunlardan kisisel verilerinizi toplayabiliriz.

    Bu kisisel veriler islemlerinizi gerçeklestirmek, size ürün ve ödeme seçenekleri sunmak amaçlariyla kullanilabilir.

    Size Ait Verileri Hangi Amaçlarla Kullaniyoruz?

    Kisisel verileriniz özellikle su amaçlarla kullanilmaktadir:

    - Tüketicinin Korunmasi Hakkinda Kanun ve Mesafeli Sözlesmeler Yönetmeligi kapsaminda akdedilen sözlesmelerin kosullari, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müsterilerimiz ile iletisime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

    - Tüketicinin Korunmasi Hakkinda Kanun ve Mesafeli Sözlesmeler Yönetmeligi kapsaminda akdedilen sözlesmeler uyarinca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,

    - Müsterilerimizin alisveris deneyimleri göz önünde bulundurularak ilgilenebilecekleri ürünlere iliskin yönlendirmelerde bulunmak ve kampanyalara iliskin bilgi verebilmek,

    - Müsteri memnuniyetini artirmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alisveris yapan müsterilerimizi taniyabilmek ve müsteri çevresi analizinde kullanabilmek, çesitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlasmali kuruluslar araciligiyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

    - Anlasmali kurumlarimiz ve çözüm ortaklarimiz tarafindan müsterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müsterilerimizi bilgilendirebilmek,

    - Hizmetlerimiz ile ilgili müsteri sikayet ve önerilerini degerlendirebilmek,

    - Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan dogan haklarimizi kullanabilmek.

    Bu bilgilerin hangi amaçlarla toplandigi ve ne sekilde kullanacagimiz konusunda mevzuatin gerekli kilmasi halinde ilgili hizmet kapsaminda daha net bir biçimde bilgilendirilirsiniz.

    Kisisel Verilerinizi Kimlerle ve Ne Şekilde Paylasiyoruz?

    Topladigimiz kisisel verilerin bir kismini yasal düzenlemelere uygun olarak bayilerimize ve izninizi alarak düzenledigimiz kampanyalar çerçevesinde is ortaklarimiza aktarabilir, bunlardan kisisel verilerinizi toplayabiliriz. Ipekyol topladigi kisisel verileri, tercihleriniz dogrultusunda, dogrudan pazarlama faaliyetleriyle ilgili olarak ilginizi çekebilecek 3.kisiler tarafindan sunulan ürün ve hizmetleri belirlememize yardimci olmasi amaciyla bu kisilerle paylasabilir.

    Kisisel verilerinizi, internet sitesi ve mobil uygulamalari kullaniminizi, tercihlerinizi ve ilgi alanlarini analiz etmek gibi arastirma ve istatistiksel amaçlar için kullanilabilir.

    Kanun geregi, bildirim veya açik riza gerekmeksizin, suç ve dolandiriciligi önlemek ve Ipekyol’un mevzuata uyumlulugunu denetlemek ve/veya saglamak veya haklarini elde etmek amaciyla kisisel verilerinizi kullanabiliriz.

    Asagidaki durumlardan birinin varligi halinde kisisel verileriniz açiklanabilir:

    - Mevzuat geregi;

    - Çalisanlarimizin, kamunun veya Ipekyol’un güvenligini saglamak amaciyla;

    - Adli kovusturma, mahkeme ilami veya bir yasal süreci yerine getirmek amaciyla veya

    - Bir birlesme, varlik satisi veya benzer islemler halinde.

    Faaliyetlerimizi yürütebilmek amaciyla (örnegin bilgi sistemleri yönetimi ve depolanmasi, veri analizi vb. konularda destek almak) kisisel verilerinizi, 3. kisi hizmet saglayicilarina açiklayabiliriz.

    Bununla birlikte, dogrudan pazarlama mesajlari almaktan vazgeçmediginiz sürece, kisisel verilerinizi, pazar arastirmasi ve pazarlama kampanyalari konusunda bizlere yardimci olan üçüncü kisilerle paylasabiliriz.

    Ticari Elektronik İletiler

    Kabul etmis olmaniz halinde size dogrudan pazarlama yöntemleriyle (ör. Telefon, e-posta, SMS, sosyal aglar, posta) Ipekyol’un ürün ve kampanyalari için güncellemeler ve teklifler sunabiliriz.

    Bu çerçevede ürün ve hizmetlerimizi belirlemek, isteklerinize uygun hale getirmek ve bir araya toplamak; fiyatlari belirlemek ve ilginizi çekebilecek indirimler sunmamiza yardimci olmak amaciyla tarafimiza verilmis olan diger kisisel verilerinizi kullanabiliriz.

    E-posta, mesaj ya da diger dogrudan pazarlama faaliyetleri kapsaminda tarafinizla iletisime geçildiginde size daima “ayrilma” seçenegi sunulur. Herhangi bir zamanda bizimle iletisime geçerek pazarlama tercihlerinizi degistirebilirsiniz.

    6563 Sayili Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkinda Kanun uyarinca; onayin geri alindigina iliskin kayitlar bu tarihten itibaren 1 yil; ticari elektronik iletinin içerigi ve gönderiye iliskin diger her türlü kayit ise gerektiginde ilgili bakanliga sunulmak üzere 3 yil saklanacaktir. Süre geçtikten sonra kisisel verileriniz Ipekyol tarafindan veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

    Üçüncü Taraf Çerezlerinin Reklam ve Yeniden Hedeflemede Kullanimi

    Websitemizi ziyaret ettiginizde sizi hatirlayarak çevrimiçi deneyiminizi gelistirmek amaciyla “Çerezler” ve web isaretleri (beacon) gibi benzer teknolojiler vasitasiyla kisisel verileriniz islenmektedir.

    Ipekyol markalarinin (Ipekyol, Twist, Machka) mobil uygulamalarinda oturum çerezleri ve kalici çerezler kullanmaktadir. Oturum kimligi çerezi, tarayicinizi kapattiginizda sona erer. Kalici çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalir. Internet tarayicinizin "yardim" dosyasinda verilen talimatlari izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalici çerezleri kaldirabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalici çerezleri reddedebilirsiniz. Kalici çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayi kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanin tüm islevlerine erisemeyebilirsiniz veya erisiminiz sinirli olabilir.

    Web sitelerinin (www.ipekyol.com.tr, www.twist.com.tr, www.machka.com.tr) mobil versiyonu-aplikasyonunun (akilli cihaz uygulamasinin) kullanildigi hallerde üyelerin sirketimizin offline magazalari ve bayilerinde magazalari-reyonlari ile içinde yer aldiklari yapilari-siteleri ziyaretlerine ve buralardan alisverislerine dair her türlü kisisel olan-olmayan bilgiler de (konum verileri, incelenen ürünler ve alisveris konusu ürün-tutar bilgileri dahil) cihazlarinda ilgili fonksiyonlar açik ise bluetooth ve kablosuz ag baglantilarindan uygun teknik yöntemler ile alinabilir, belirtilen çerçevede anilan sirketler ve kuruluslarca yurt içinde ve/veya disinda islenebilir, aktarilabilir. Veri islenmesi sonucu elde edilen sonuçlar sadece Ipekyol bagli markalarinda (Ipekyol, Twist, Machka) fiziki ve e-magazalarindaki müsteri deneyimini iyilestirmek, promosyonel önerilerde bulunmak, kisiye özel kampanya ve ürün önerilerinin iletisiminde kullanilir.

    Üyelerin belirtilen suretler ile bilgilenmeleri ve/veya taraflarina yapilan iletisimler, bilgilendirmeler, tanitim ve reklamlar neticesi bir ürün/hizmet satin almasi söz konusu olursa anilan islem ayrica ve kanuni usulünce yapilacak tüketici sözlesmesine tabidir. Tüketici sözlesmesi kendi sartlarinda ve taraflari arasinda uygulanir. Sitemizden alisverislerinizde, her islem sirasinda göreceginiz siparis ön bilgilendirme formu-mesafeli satis sözlesmesi sartlari geçerli olacaktir.

    Websitemizde Google Analytics kullanilmaktadir. Google Analytics ilgi alaniniza yönelik reklamlar vermek için kullanilmaktadir.

    Bu verilerin toplanmasi dolayisiyla, baska web sitelerini ziyaretiniz sirasinda (web sitemizi kullanirken toplanan veriler degerlendirilerek) potansiyel olarak ilgilenebileceginiz ürünlere iliskin reklamlar gösterilir. Bu Google arama sonuçlarinda çikan reklamlar alanlarinda olabilecegi gibi diger bir web-sitesinde de olabilir. Örnegin bizim websitemizde bir ürünün alimina ilisin islemleri tamamlamadiysaniz farkli web-sitelerinde bu ürüne veya bize iliskin reklamlar görebilirsiniz.

    Google’in bu konuya iliskin gizlilik politikasina bu adresten ulasabilirsiniz: https://www.google.com/intl/tr/policies/technologies/ads/

    Ayrica https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=tr adresinden bu seçenegi nasil tercih disi birakabileceginizi ögrenebilirsiniz.

    Websitemizi ziyaret ettiginizde, kullanilan donanim ve yazilim, genel konum bilgisi, websitemize ne zaman ve nasil eristiginiz gibi kisisel verilerinizi kaydedebiliriz. Bu kisisel veriler, ilgilenebileceginiz ürünleri sunmak, müsteri deneyimini gelistirmek, fiyatlari belirlemek ve/veya sizleri mevcut kampanyalardan haberdar etmek amaciyla kullanilmaktadir.

    Bizlerden e-posta yoluyla dogrudan pazarlama mesaji almayi tercih ettiyseniz dogrudan pazarlama materyallerine iliskin kullaniminizi ve ilgi düzeyinizi belirlemek üzere piksel etiketleri veya linkler gibi teknolojiler de kullanabiliriz.

    Websitemizi ziyaret ettiginizde, bilgisayarinizin IP adresini otomatik olarak kaydetmekteyiz.

    Kişisel Verilerinizin Korunması

    Yukarıda belirtilen hususlar, kanunlar, yaptırımlar, gizlilik politikamız ve sorumluluklarımız çerçevesinde verileriniz sizin onayınız olmadan üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.  Bununla beraber yasal yükümlülüklerimizin gerektirdiği şekliyle ve yasaların sınırladığı şekilde mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile verileriniz paylaşılmaktadır. 

    Kişisel verileriniz İpekyol Giyim San. Paz. ve Tic. A.Ş. tarafından web siteleri (www.ipekyol.com.tr, www.twist.com.tr, www.machka.com.tr) ve bunların mobil uygulamalarında genel onay ve kabul gören Güvenli Soket Katmanı (SSL) kullanarak alınmakta ve izninize istinaden yine aynı güvenli ortam üzerinden paylaşılmaktadır. İzninize istinaden üçüncü kişilere veri aktarımı sözkonusu olduğu durumlarda her türlü hukuki tedbir alınmaktadır. Kişisel verileri alan üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından ve üçüncü kişinin sorumluluğunda meydana gelen ihlallerden İpekyol Giyim San. Paz. ve Tic. A.Ş. sorumlu değildir.

    Bilgilerinize Erişme, Değiştirme ve İmha Talepleri

    Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin doğru ve güncel olması önemlidir. Bu nedenle kişisel verilerinizde bir değişiklik meydana geldiğinde lütfen bize bildiriniz. Profilinizdeki verileri web sitesinde yer alan “Hesabım” bölümünden değiştirebilirsiniz.


    Bununla beraber 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca kendinizle ilgili;

    - Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilir,

    - Topladığımız bilgilere ilişkin ayrıntıları talep edebilir,

    - Bu bilgilerin ne amaçla toplandığını ve ne şekilde kullanıldığını, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir veya

    - Eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini, güncellenmesini isteyebilir

    - Bilgilerin işlenmesini gerektiren sebepler ortadan kalktıysa aktarım yapılan üçüncü kişilere yapılacak bildirimleri de kapsayacak şekilde silinmesini isteyebilir

    - Otomatik analiz aleyhinize bir sonuç doğuruyorsa, itiraz edebilirsiniz

    - Kanuna aykırı olarak işleme halinde zarara uğramanız söz konusu olursa zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

    Gizlilik Politikası’nda Değişiklik Yapılması

    Gizlilik Politikası zaman zaman değiştirilebilir. Gizlilik Politikası güncellendiğinde web sitemizde duyurulacaktır.

    Bizimle İletişime Geçin

    Gizlilik Politikası veya diğer veri koruma uygulamalarımıza ilişkin herhangi bir soru veya endişenizin bulunması halinde veya bir erişim talebinizin bulunması halinde, başvuru formunu kullanarak bize aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:

    E-posta: musterihizmetleri@ipekyol.com.tr

    İletişim adresi: Kazım Orbay Caddesi No.35 34381 Bomonti - Şişli

    Telefon numarası: 0 212 368 01 01